Jumaat, 10 April 2015

Sambal telur @ gochugaru



 Sambal telur... menu paling ringkas. Sedap dimakan dengan nasi mahupun roti.  Jom masak dengan serbuk cili Gochugaru!! Mudah, cepat, & lebih sedap!! tak percaya mari cuba... 




Bahan2..
  1. Telur 2 biji
  2. Bawang merah dihiris
  3. Minyak masak
  4. Gochugaru
  5. Garam & perasa
  6. Daun bawang (jika perlu)
Cara memasak:
  1. Panaskan minyak dan tumis bawang merah 
  2. Masukan Gohugaru @ serbuk cili
  3. Kacaukan hingga mesra
  4. Masukan Telur dan garam & perasa
  5. Kacau seketika ... selesai
  6. Taburkan daun bawang sebagai hiasan

Senangkan!! cuba la... kerja2 memasak jadi lebih mudah....

Tiada ulasan: