Dulu masa akak jual kimchi.. ada lahhhh student dari kolej di Cyberjaya beli 3btl kimchi. Sanggup datang ke Hospital Serdang. Masa tu, akak x dapat deliver sbb on duty. Bila nampak adik nie bersungguh2 .. akak pun tanya dia nape beli sekali banyak... biasa customer beli satu jer then baru mereka repeat order. Katanya dia dan keluarga memang suka kimchi nie. Biasanya kami buat nasi goreng. Nasi Goreng!!!
Sedap ke?? Sedap kak!! Katanya. Bila makan ke Restauran Korean memang nampak ada menu Kimchi Fried Rice tp x pernah order. Hanya anggap menu biasa jer!!
Sedap ke?? Sedap kak!! Katanya. Bila makan ke Restauran Korean memang nampak ada menu Kimchi Fried Rice tp x pernah order. Hanya anggap menu biasa jer!!
Jadi apa lagi akak balik jer keje terus buat... nasi goreng!! Perhhhh hasilnya punya la sedap.. rasa macam ada isi kerang pada hal hanya kimchi dan telor saya.
- Nasi putih
- Kimchi (yg telah diperap lebih 3-6 minggu)
- Bawang besar
- Gochugaru
- Minyak bijan
- Garam
- Hiris bawang & kimchi.
- Tumis dengan sedikit minyak.
- Masukan nasi dan gaulkan hingga mesra.
- Masukan serbuk cili @Gochugaru ~ gaulkan hingga mesra
- Pecahkan telor dan gaulkan
- Masukan garam & minyak bijan ~ gaulkan
- Hidangkan dengan telor mata dan bilis goreng bawang.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan