Ojingeochae Muchim (o-jing-eo-chae, 오징어채)
100gm ojingeochae (Sotong kering yang siap dihiris)
1-1 / 2 sudu minyak masak
2 sudu teh gochugaru
2 sudu gochujang
2 sudu corn syrup (oligodang)
1 sudu soy sauce
1/2 sudu teh bawang putih yang dicincang
1 sudu teh minyak bijan
1/2 sudu teh bijan
Cara memasak..
Simpan sisa di dalam peti sejuk boleh selama beberapa minggu.. selamat mencuba
100gm ojingeochae (Sotong kering yang siap dihiris)
1-1 / 2 sudu minyak masak
2 sudu teh gochugaru
2 sudu gochujang
2 sudu corn syrup (oligodang)
1 sudu soy sauce
1/2 sudu teh bawang putih yang dicincang
1 sudu teh minyak bijan
1/2 sudu teh bijan
Cara memasak..
![]() |
Bilas sotong dengan air bersih. Rendam hingga lembut dengan 1/2 cawan air, kira-kira 20 minit. |
![]() |
Panaskan 11/2 teh minyak, dengan api yang rendah dan masukan bawang putih yang di cincang.
Masukan gochugaru, gochujang, sirup jagung, soy sauce, dan sedikit air. Kacau hingga mesra.
|
![]() |
Taburkan minyak bijan dan bijan. |
Simpan sisa di dalam peti sejuk boleh selama beberapa minggu.. selamat mencuba
Tiada ulasan:
Catat Ulasan